Официален туристически портал на Община Банско. Туристическа информация за Банско, кутурен афиш.

Bansko summer 2024 plakat

Хотел ТОДЕВА КЪЩА Банско

Автентичен Старинен Комплекс “ТОДЕВА КЪЩА” се състои от Старинна Къща с Механа и Новоизграден Хотел с паркинг. Намира се в горната част на старинния квартал в непосредствена близост до Черквата "Св. Тройца" и на около 15 минути от ски лифта. Криволичеща калдаръмена уличка ще ви доведе до нас.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И БЪДЕТЕ НАШИ ГОСТИ!

Хотелът предлага стаи за двама с двойни или единични легла, стаи с три и четири легла, два апартамента с кухненски бокс и място за хранене. Всяка стая има парно отопление, баня с душ кабина, кабелна телевизия, безжичен интернет. На разположение са сауна, парна баня, фитнес, масажно, ски гардероб и паркинг.
За гостите на хотела на разположение е паркинг в двора на комплекса.

Механата е всеизвестната “ВИНАРНА - ТОДЕВА КЪЩА”. Наред с традиционните Бански специалитети – Капама, Чумлек и Суджук, ще намерите и други типични български и чуждестранни ястия.
Подборът на напитки отговоря на различните вкусове и предпочитания. Огънят в огнището, видео програмите и тихата музика създават прекрасно настроение за общуване и приятно прекарване.

Старинната къща е построена около 1834 година. Известна е като “Тодевата къща”. Носи името на първият си стопанин Никола Тодев. Обявена е за паметник на културата. Тя е образец на архитектурно, строително и художествено въображение и майсторство. Впечатляващи са покрития дървен чардак, дърворезбите по таваните и вратите, стенописите, дебелите каменни стени с вградени бойници за самоотбрана, тежките метални врати обхванати в масивни рамки от дялан гранит, защитните метални решетки на прозорците. Стилизирано графично изображение на една от дърворезбите приехме за наше лого.


гр. Банско, ул. "Неофит Рилски" 7

е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За резервации: 0897 22 90 97, 0898 63 45 14

www.complex-todeva.com