Официален туристически портал на Община Банско. Туристическа информация за Банско, кутурен афиш.

Off Road преходи

Пресеченият планински и горски терен на Пирин позволява разнообразни маршрути с джипове, наситени с емоция и адреналин:

 

Маршрути за офф роуд: 

 

  • Банско - Мелник с посещение на Роженски манастир - 1 ден
  • Банско - парк за танцуващи мечки в Белица - 1 ден
  • Банско - Предел - Катарино - Бачево с барбекю в планината - 1 ден
  • Банско - Добринище - Баня - 3-4 часа
  • Банско - Добринище - Обидим - Кремен - Густин - Елешница - 1 ден
  • Банско - Ковачевица - Брезница - 1 ден
  • Банско - Баня - 2-3 часа
  • Ламбиеви колиби

 

map offroad

От Ламбиеви колиби започва едно невероятно мрежа за каране от горски просеки, планински пътеки и междуселски черни пътища. Площ от над 1200 квадратни километра е на ваше разположение.

Територията обградена от минаващия път през Краище, Якоруда, Юндола, Ракитово, Батак, Сатовча, Огняново, Елешница, Краище е само планинска почти без шосейна мрежа с множество селца и махали всяка от които е свързана с останалите с черен път. Освен това като дърводобивен район през годините са изсечени множество горски пътища. Цялатапланина е гъсто пресечена от всякакви пътеки.

 

Терена е изключително ранообразен с всякакви наклони. Има вероятност от изгубван затова бихме ви препоръчали наемането на водач. За местните хора офроуда с натоварени до отказ камиони е ежедневие и се разказват легенди за стръмни наклони, бягащи дървосекачи крали дърва и гонещи ги горски.

На сателита (google maps) част от пътищата ясно се различават като бели линни в гората. Но това е само малка част от по-широките просеки. Всяко една махала е свързана със съседната както с път така и със стръмни преки пътеки минаващи през билата. Цялата територия не е защитена област и може да се кара навсякъде без никакви проблеми. Има невероятно красиви места както и язовирите Батак, Голям Беглик и Доспат

 

Галерия със снимки

Още в тази категория: « Пейнтбол ATV и бъги турове »