Официален туристически портал на Община Банско. Туристическа информация за Банско, кутурен афиш.

Спортни площадки

Банско разполага с четири броя спортни площадки за футбол и тенис на корт. Съоръженията са разположени във четирите края на Банско и са абсолютно безплатни за всички желаещи да спортуват на открито.

 

·        Спортна площадка кв. Глазне

glazne

За квартал „Глазне“ площадката  с размери 18 м дължина и 36 м ширина. Разполага с високи ограждения , модерна настилка, осветление, място за почивка. Подходяща е за футбол, волейбол, баскетбол.

 

Адрес: ъгала на ул. Рила и ул. Стефан Караджа.

Достъп: Свободен

 

·        Спортна площадка кв. Костей блата

kostey-blata

Със същата площ 18 на 36 метра е и площадката и в квартал „Костей блата“.  Съоръжението е оградено с високи огради, осветено, със специално покритие, обезопасено. Подходящо е за футбол,  волейбол, баскетбол, игри.

 

Адрес: карето между улиците” Пирот”, „Княз Борис Първи”, „Захари Стоянов”

Достъп: Свободен

 

·        Спортна площадка кв. Център

center

В централната част на Банско в непосредствена близост до  детски заведения „Здравец“ - база №2, /над поликлиниката/ е изградена спортно увеселителна площадка. Съоръжението разполага с високи огради, осветление, специално покритие. На площадката има два тенис корта със специализирано покритие и детска част с люлки, катерушки и други.

 

Адрес: Карето между улиците „България” и „Димитър Талев” /над поликлиниката/.

Достъп: Свободен

 

 

·        Спортна площадка ул. „България”

bulgaria

Спортната площадка в двора на детската градина на ул. „България“ разполага с ограда, специално покритие, детски съоръжения за игра, беседка, мини игрище за футбол и волейбол.. Тя се ползва от жителите в долната част на града.

 

Адрес: Карето между улиците „България”, „Дунав”, „Братя Молерови”

Достъп: Свободен

 

 

·        Спортна площадка ул. „Драма”

drama

 

Спортната площадка притежава високи огради, осветление, специално покритие. Подходяща за тенис на корт с две игрища, волейбол, футбол. В близост има изградена и детска площадка със съоръжения за игра на малките.

 

Адрес: ъгъла на улиците „Драма” и „Неофит Рилски”

Достъп: Свободен

 

 

Две спортни площадки са изградени в град Добринище и в село Места. Те са разположени на мястото на съществуващите училищни игрища в двете основни учебни заведения.