Официален туристически портал на Община Банско. Туристическа информация за Банско, кутурен афиш.

Bansko summer 2024 plakat

Риболов

На територията на Национален парк Пирин риболовът е разрешен при спазване на режимите и нормите за любителски риболов въведени с плана за управление на парка.

 

Язовир Кринец

Разположен в подножието на Пирин планина, ресторант „Кринец” ще Ви завладее с уникалния си пейзаж, съчетал в себе си величествените върхове и озареното от слънце Банско.

Язовир „Кринец” се намира в непосредствена близост до курортния град, което го превръща в лесен и удобен начин за избавление от шумните градски забавления.

Любителите на спортния риболов могат да изпробват късмета си в добре зарибения с пъстърва и шаран язовир, а кулинарните естети ще бъдат впечатлени с традиционна банска кухня и прекрасни рибни блюда, поднесени им с усмивка.

Язовирът разполага с ресторант с открита и закрита част, детска площадка и паркинг, достъпно и приятно място за отдих за малки и големи.


Язовир Белизмата

Язовирът се намира в едноименната местност и от няколко години е силен притегателен център на само на хора занимаващи се с риболов, а и за такива търсещи отмора и релакс сред живописната природа в близост до Банско. Близостта му до града го прави още по-предпочитана дестинация за голяма част от туристите посетили Банско през лятото и за самите банскалии отдавна открили красотата на местността. В близост се намира манастирът Палигоден, а мястото е една от точките на екскурзии с ATV - та и планински велосипеди.

Язовирът е зарибен с пъстърва, шаран и кефал, терията около него е почистена и озеленена, което го превръща в едно изключително място за отдих и риболов. Направени са външни пейки и маси за пикник с огнище, както и детска площадка.

 

Комплекс Рибарника - Добринище

Комплекс Рибарника се намира на 4км. над село Добринище. Сред богатата зеленина и уютната атмосфера в сърцето на Пирин планина недалеч от начална лифтена станция и хижа Гоце Делчев са разположени три езера за спортен риболов.

Комплексът разполага с богат набор от риболовни принадлежности, които са на разположение на гостите. Трите езера са зарибени с балканска пъстърва която варира от 0,250 гр. до 0,500 гр.

Рибарникът е бил домакин на много състезания по спортен риболов. Уловът се приготвя от майстор готвач на жар или тиган. В комплекса се организират частни партита, празненства и е посещаван от много любители рибари и планинари. Рибарника в Добринище ще ви донесе приятни мигове на вас и вашето семейство в компаниятa на уникалната природа и гостоприемните стопани.