Официален туристически портал на Община Банско. Туристическа информация за Банско, кутурен афиш.

Bansko summer 2024 plakat

Пикник в Банско

За всички  дошли в Банско да се катерят по пиринските върхове, да се запозная със  самобитния местен фолклор, или просто да се разтоварят сред девствената планинска природа, не трябва да пропуснат най-голямата атракция – банският  пикник.


Пикникът в Банско се провежда на живописни поляни в полите на Пирин, сред свежестта на дърветата и ромона на пиринските потоци. Пикникът предлага неповторимото изживяване да те посрещнат с хляб и сол, да се насладиш на уникалния местен фолклор и да обядваш сред природата, отпивайки от най-доброто домашно вино,наливано пред очите ти от бъчвите. Фолклорът и народните обичаи, които се възпроизвеждат в интересни за гостите сценки, дават най-добра представа за традиционната духовна култура на населението в Банско и едновременно с това обогатяват пребиваването с приятни емоции.

 

На пикника може всеки турист да се наслади на:

- вино и ракия и други традиционни напитки, съхранявани в хладните бански изби, традиционна банска кухня, приготвена на скара пред вашите погледи.

- фолклорна програма, придружена от жива музика

- разходка с каруци по хайдушките пътеки на Пирин планина.

 

Със старите народни традиции, с неповторимия вкус на традиционните бански госдби може да се превърнат обикновенните фирмени и семейни тържества в най-незабравимите мигове.