Официален туристически портал на Община Банско. Туристическа информация за Банско, кутурен афиш.

Bansko summer 2024 plakat

Язовир Белизмата

Язовирът се намира в едноименната местност и от няколко години е силен притегателен център на само на хора занимаващи се с риболов, а и за такива търсещи отмора и релакс сред живописната природа в близост до Банско. Близостта му до града го прави още по-предпочитана дестинация за голяма част от туристите посетили Банско през лятото и за самите банскалии отдавна открили красотата на местността. В близост се намира манастирът Палигоден, а мястото е една от точките на екскурзии с ATV - та и планински велосипеди.

 

Язовирът е зарибен с пъстърва, шаран и кефал, терията около него е почистена и озеленена, което го превръща в едно изключително място за отдих и риболов. Направени са външни пейки и маси за пикник с огнище, както и детска площадка.

 

Рибарско дружество "Василак" в Банско, превърна за кратко време язовир "Белизмата", в привлекателно място за риболов и туризъм. Изградиха сграда с просторен навес и чешма, наречена "Рибарска среща". Оформени са и други кътове за отдих с пейки и маси и зеленина около изкуственото езеро.

По повод Деня на детето - 1-ви юни, рибарско дружество "Василак" - Банско организира и състезание по риболов за децата от община Банско. В състезанието под надслов "Детето риболовец без дрога",  взимат участие деца от различни възрасти прекарващи Деня на детето по един незабравим и различен начин.

 

Тел.: 0988 901 581; 0884 064 929

Още в тази категория: « Язовир Кринец Село Добърско »