Официален туристически портал на Община Банско. Туристическа информация за Банско, кутурен афиш.

Bansko summer 2024 plakat

Туризъм в Добринище

Добринище комбинира най-доброто за зимните и летни почивки: красива природа, гостоприемни жители, ски писти и възможности за селски и еко туризъм. На 11 км от Добринище се намира хижа "Гоце Делчев" (1412 м.) от където има седалков лифт до хижа "Безбог" (2236 м.). Туристически пътеки водят до Тевното езеро, Поповото езеро и връх Безбог. Пътят от хижа "Безбог" до Мелник е 12 часа. Има ски писта от хижа Безбог до хижа Гоце Делчев

 

Добринище е обявено за балнеоложки курорт заради прочутите си минерални извори с температура на водата 38,4 до 40,3   СПА процедури се предлагат в повечето от хотелите, има изградена обществена минерална баня и открит плажен и плувен комплекс. Благоприятни са за някои бъбречно-урологични, стомашно-чревни, обменно-ендокринни, жлъчно-чернодробни и на горните дихателни пътища заболявания, както и при професионални интоксикации и кожни рани.

 

От няколко години работи и обновеният и модерен летен плаж Алфа спа с басейни с минерална вода, който се радва на изключителна популярност в целия район.

 

Още в тази категория: « Град Добринище Село Места »