Официален туристически портал на Община Банско. Туристическа информация за Банско, кутурен афиш.

Bansko summer 2024 plakat

Ресторант язовир Белизмата

Язовир Белизмата

Язовирът се намира в едноименната местност и от няколко години е силен притегателен център на само на хора занимаващи се с риболов, а и за такива търсещи отмора и релакс сред живописната природа в близост до Банско. Близостта му до града го прави още по-предпочитана дестинация за голяма част от туристите посетили Банско през лятото и за самите банскалии отдавна открили красотата на местността. В близост се намира манастирът Палигоден, а мястото е една от точките на екскурзии с ATV - та и планински велосипеди.

Язовирът е зарибен с пъстърва, шаран и кефал, терията около него е почистена и озеленена, което го превръща в едно изключително място за отдих и риболов. Направени са външни пейки и маси за пикник с огнище, както и детска площадка.

Рибарско дружество "Василак" в Банско, превърна за кратко време язовир "Белизмата", в привлекателно място за риболов и туризъм. Изградиха сграда с просторен навес и чешма, наречена "Рибарска среща". Оформени са и други кътове за отдих с пейки и маси и зеленина около изкуственото езеро.
По повод Деня на детето - 1-ви юнисе организира и състезание по риболов за децата.В състезанието под надслов "Детето риболовец без дрога",  взимат участие деца от различни възрасти прекарващи Деня на детето по един незабравим и различен начин.

От язовира можете да се насладите и на разходка с породисти коне. В зависимост от възрастта и физическата подготовка на ездачите има разработени различни маршрути. Всеки един от тях предлага незабравими гледки, много емоции и положително настроение. Водачите са професионалисти и запознати с терените заобикалящи местността и могат да предложат индивидуални маршрути по желание на туристите.

За резервации: 0988 901 581; 0884 064 929